Sälen > Privatperson > Stöten

Guidad tur

Topptur

Vill ni njuta av en orörd del av fjället där inte många sätter sin fot under en säsong? Känner du dig trygg i din skidåkning men aldrig testat att gå på topptur? Då är det här en perfekt aktivitet! Topptur handlar i korta drag om att man vandrar upp på fjället med skidorna på fötterna och sedan åker ner i orörd snö. På den här turen lär ni er att montera era stighudar, känna in eget tempo, och förhoppningsvis även att bemästra en kickturn! Vår guide tar er med på en naturupplevelse utöver det vanliga och ger er tips längs hela vägen. En fika på språng gör turen magisk. 

Tidsåtgång: 3 timmar
Pris fasta turer: från 995 kr/person vid fasta turer, ink. moms.
Pris privat tur: från 1995 kr+ 995/person för privat guidad tur, ink. moms.

Fasta turer: Minimum 3 personer, maximim 10 personer per tur. Säsong från mitten av januari till mitten av april. Fasta turer bokningbara online inom kort.

Om du är en relativt van skidåkare som känner dig trygg i din skidåkning och vill testa glidet utanför pisten så passar denna turen dig!

Du ska vara bekväm med att åka i röda backar och kunna göra detta utan större svårigheter. Turen kräver normal fysisk förmåga då en stor del av äventyret handlar om att vandra upp på fjället med skidorna på fötterna. Vi gör bestigningen i ett lugnt tempo och njuter av omgivningen och resan!

När vi nått toppen hämtar vi andan till fantastiska utsikter innan vi monterar av stighudarna och påbörjar åket ner. Vi åker huvudsakligen i orörd snö och kommer ta oss igenom varierande partier med både skog, platåer och olika lutningar. Vi åker i samlad trupp och tar åket i lugn och fin takt!

Du förser dig själv med skidkläder och hjälm. Hjälm är ett krav!
Vi rekommenderar att medta en mindre ryggsäck för små prylar och förnödenheter som kan behövas under turen. Mycket kan lämnas kvar i vår buss, så som ombyte och skor. Klä er efter rådande väder och temperatur. Lager på lager är nyckeln för att vara bekväm under turens olika moment som pendlar mellan låg och hög fysisk ansträngning.

Toppturs-utrustning så som skidor, pjäxor, stavar och stighudar går att hyra. Dessa hämtas ut vid turens start och förbokas av More Activities. Vi kommer behöva veta din längd och din skostorlek. Priset per person är då 1250 kr/person.

Vi möts utanför Kaisers Skidbod i Stöten på angiven tid (turstart). Turen börjar med att vi tillsammans går in och hämtar skidor, pjäxor, stavar och stighudar. Därefter tar vi oss i vår buss till ett ställe som passar dagens väderförhållanden och andra förutsättningar, så som gruppens skidvana.

Barn är välkomna på turen förutsatt att de klarar av ovanstående krav och att det finns passande utrustning att hyra. Kontakta oss!

Bokar du din upplevelse online betalar du smidigt på hemsidan, vilket vi rekommenderar.

Du betalar också enkelt på plats med Swish eller kort, även American Express. Vi har ingen kontanthantering på våra aktiviteter.

Fri avbokning med full återbetalning fram till 48 h innan turens start. Vi förbehåller oss rätten att om- eller avboka turen vid exempelvis snöbrist eller andra problematiska förhållanden innebär att turen inte kan genomföras, med full återbetalning.

Välkomna!

Boka skoterturerna här!

*För alla aktiviteter tillkommer en startavgift som baseras på gruppens storlek: 8-19 pers. 2500 kr, 20-49 pers. 3500 kr, 50+ pers. 4500 kr ex moms.

Vi kommer till er!

NY TEXT HÄR! Våra utomhusaktiviteter är mobila vilket innebär att det finns möjlighet att komma till valfri adress i Sälen. Exemplevis ert kontor, konferensstället ni är på eller vad som helst. I PDF:erna kan du läsa exakta specifikation om yta. 

Email

salen@moreactivities.se

Telefon

0280- 200 80

Här finns vi i Stöten