Sälen > Privatperson > Stöten

guidad tur

Familjeturen

Upplevelsen för barnfamiljerna är vår Familjetur. Familjeturen är en 2,5 timmes lång skotersafari med korvgrillning vid vår mysiga lägerplats. Vi tar oss runt Närfjället, genom trollskog och till vår lägerplats som ligger vid den lilla älven som slingrar sig genom skogen. Väl framme tänder vi elden och grillar korv med fjället i fonden. Turerna körs dagligen 14.00 under lovveckor och flera dagar i veckan övriga veckor. Korv och dryck ingår i priset. På familjeturen är det möjligt att boka en pulka till skotern!

Tidsåtgång: 2,5 h
Pris: Från 1425 kr

Familjeturen är bokningsbar online fram till 48 h innan turens avgång. Därefter måste ni kontakta oss direkt för information om tillgänglighet.

Reglerna skiljer sig lite beroende på om man ska köra snöskoter på en guidad tur eller på egen hand.

För att få köra skoter på guidad tur krävs endast ett B-körkort oavsett när det är utfärdat alternativt AM-kort.
I SVERIGE ÄR DIGITALA KÖRKORT EJ GILTIGA. ENDAST FYSISKA KÖRKORT GÄLLER.

Att köra snöskoter utan guide kräver att du innehar ett B-körkort eller traktorkort utfärdat innan den 1/1 2000 alternativt har ett förarbevis för snöskoter. Vi kräver att man har fyllt 20 år samt kan uppvisa att man tidigare har kört snöskoter. 

Förare med norskt körkort får köra utan guide om man har behörighet A, A1, B, S och T som är utfärdat före den 1/7 2006. 

Hjälm är ett krav och det finns att låna hos oss, från storlek XS till XL. Skidhjälm är endast tillåtet för barn under 7 år.

Vi rekommenderar att ni klär er efter rådande väder och temperatur. Skidställ och varma skor brukar fungera utmärkt, men det finns även overall (S-XXL) och skoterkängor (36-47) att låna för den som önskar!

-Lynx Adventure LX årsmodell -24
-600 cc 4-takts 2-cylindrig motor
-2 sits modell med hög ruta för bästa bekvämlighet

Vi har totalt 20 st maskiner för uthyrning.

Barn kan sitta bakom den som kör och det går alldeles utmärkt från att man är 7 år.

Vi erbjuder även pulkor på våra guidade turer som passar mindre barn eller de som inte vill sitta på snöskotern.

Bokar du din upplevelse online betalar du smidigt på hemsidan, vilket vi rekommenderar

Du betalar också enkelt på plats med Swish eller kort, även American Express. Vi har ingen kontanthantering på våra aktiviteter.

Boka skoterturerna här!

*För alla aktiviteter tillkommer en startavgift som baseras på gruppens storlek: 8-19 pers. 2500 kr, 20-49 pers. 3500 kr, 50+ pers. 4500 kr ex moms.

Vi kommer till er!

NY TEXT HÄR! Våra utomhusaktiviteter är mobila vilket innebär att det finns möjlighet att komma till valfri adress i Sälen. Exemplevis ert kontor, konferensstället ni är på eller vad som helst. I PDF:erna kan du läsa exakta specifikation om yta. 

Email

salen@moreactivities.se

Telefon

0280- 200 80

Här finns vi i Stöten