Sälen > Privatperson > Hundfjället

Guidad tur

Vildmarksturen

Bara 5 minuter från Hundfjället erbjuder vi något så unikt som privata skoterleder! Under Vildmarksturen tar vi oss fram längs leder som slingrar sig genom skog och över åsar. Vi visar stolt upp Sälens flora och fauna på denna avskilda plats där vi kan se både älgar, fjällfåglar och andra djur ifall vi har turen på vår sida. På vägen hem gör vi tt stopp vid vår lägerplats intill en stor myr. Ta gärna med egen fika att avnjuta!

Minimum två bokade skotrar för att turen ska avgå. Om du endast får upp alternativet att boka två skotrar när du är i bokningssystemet innebär det att ingen andra skotrar är bokade på turen. Vill ni då inte boka 2 skotrar rekommenderar vi att ta en titt på Norgeturen eller någon av våra turer i Stöten!

Tidsåtgång: 2 h
Pris: 1200 kr/skoter (2 platser/skoter) 

Reglerna skiljer sig lite beroende på om man ska köra snöskoter på en guidad tur eller på egen hand.

För att få köra skoter på guidad tur krävs endast ett B-körkort oavsett när det är utfärdat alternativt AM-kort.

Att köra snöskoter utan guide kräver att du innehar ett B-körkort eller traktorkort utfärdat innan den 1/1 2000 alternativt har ett förarbevis för snöskoter. Vi kräver att man har fyllt 20 år samt kan uppvisa att man tidigare har kört snöskoter. 

Förare med norskt körkort får köra utan guide om man har behörighet A, A1, B, S och T som är utfärdat före den 1/7 2006. 

Hjälm är ett krav och det finns att låna hos oss, från storlek XS till XL. Skidhjälm är endast tillåtet för barn under 7 år.

Vi rekommenderar att ni klär er efter rådande väder och temperatur. Skidställ och varma skor brukar fungera utmärkt, men det finns även overall (S-XXL) och skoterkängor (36-47) att låna för den som önskar!

-Lynx Adventure LX årsmodell -24
-600 cc 4-takts 2-cylindrig motor
-2 sits modell med hög ruta för bästa bekvämlighet

Vi har totalt 20 st maskiner för uthyrning.

Barn kan sitta bakom den som kör och det går alldeles utmärkt från att man är 7 år.

Vi erbjuder även pulkor på våra guidade turer som passar mindre barn eller de som inte vill sitta på snöskotern.

Bokar du din upplevelse online betalar du smidigt på hemsidan, vilket vi rekommenderar

Du betalar också enkelt på plats med Swish eller kort, även American Express. Vi har ingen kontanthantering på våra aktiviteter.

Boka utomhusaktiviteterna här!

*För alla aktiviteter tillkommer en startavgift som baseras på gruppens storlek: 8-19 pers. 2500 kr, 20-49 pers. 3500 kr, 50+ pers. 4500 kr ex moms.

Vi kommer till er!

NY TEXT HÄR! Våra utomhusaktiviteter är mobila vilket innebär att det finns möjlighet att komma till valfri adress i Sälen. Exemplevis ert kontor, konferensstället ni är på eller vad som helst. I PDF:erna kan du läsa exakta specifikation om yta. 

Email

salen@moreactivities.se

Telefon

0280- 200 80

Här finns vi i Hundfjället