Vi är medlemmar och driver denna branch framåt

Guidade skoterturer och uthyrning

Skotersafari & skoteruthyrning i sälen

I Sälenfjällen hittar du oss på två ställen: Hundfjället och Stöten.
Bara 5 minuter från Hundfjället ligger vårt skotercenter där du kan följa med på guidade turer på våra privata skoterleder- en upplevelse utöver det vanliga!
Mitt i backen i Stöten ligger vårt andra aktivitetscenter där vi erbjuder guidade turer samt uthyrning för den som önskar köra på egen hand.
Sälenfjällen erbjuder 40 mil skoterleder så här finns alla möjligheter till en fantastisk upplevelse.

FAQ

Våra snöskotrar

Adventure LX 600 ACE är en oförtröttlig partner i det underbara vinterlandskapet. Det är en skoter med mångsidiga prestanda, vilket gör alla turer till en härlig upplevelse.

Lynx 600 Ace Adventure
Motor Rotax 600 ACE (iTC)
2 – sitsig
El uppvärmada handtag
Bekväm touring skoter

Vilken utrustning finns att låna?

Det finns overall, kängor, handskar och hjälm att låna för de som önskar. Minsta storleken är vuxen/small. Skidhjälm är inte tillåtet för vuxna, däremot får barn använda skidhjälm.

Pulka till snöskotern

För de mindre barnen som inte kan sitta bakom en vuxen och hålla i sig finns möjligheten att åka med i en pulka. För mindre barn rekommenderar vi att en vuxen åker med i pulkan. Antingen drar man den efter den skoter man hyr på egen hand eller safari. Kontakta oss för mer information.

Vem får hyra en skoter?
Vem får hyra skoter och köra på egen hand? Föraren måste ha B-körkort eller traktorkort utfärdat innan 2000-01-01 eller förarbevis för snöskoter. Har du ett körkort utfärdat efter 2000-01-01 går det utmärkt att åka med på våra guidade turer. Som utländsk förare (inom EES*) har du rätt att köra snöskoter i Sverige om du har rätten i ditt hemland. Om du inte kan visa det eller om du kommer från ett land utom EES är den enda möjligheten att ingå i en guidad grupp inom turistnäringen eller att du har ett svenskt förarbevis. *EES-länder är medlemsländerna i EU, samt Norge, Island och Liechtenstein. För Norska förare gäller följande: Från 1/7 2006 ska man ha ett körkort i klass S för att få köra snöskoter. Minsta ålder är 16 år, men till dess att man fyller 18 år får man bara köra klass 1-snöskoter (en snöskoter där förhållandet mellan motoreffekt och vikt är högst 0,20 kW/kg). De som har körkort i klasserna A, A1, B, S och T som är från före 1/7 2006 får fortsätta att köra snöskoter. För Finländska förare gäller följande: En person som fyllt 15 år får köra snöskoter i terräng. Föraren måste inneha ett körkort i minst klass T på officiella snöskoterleder, vid körning på väg eller när en väg korsas.
Ställer ni in om vädret är dåligt?
Våra skoterleder går i skyddad terräng på våra privata leder. Därför kan vi enkelt välja en väg som är trygg och anpassad för det väder som råder.
Hyra eller guidad tur
Om du aldrig har kört snöskoter rekommenderar vi att man följer med oss på en guidad tur. Det finns givetvis risker om du hyr en skoter och inte är van att vistas i fjällmiljö. Man kan snabbt överraskas av dåligt väder eller köra fast med skotern.
Skoter och alkohol
Det är inte något som hör ihop. Att köra snöskoter påverkad av alkohol eller droger är straffbart, samma regler gäller som för bilkörning. Vi har rätten att avvisa en person som vi misstänker är påverkad.
Barn och snöskoter
Barn får en fantastisk upplevelse genom att följa med ut i naturen på en snöskoter. Om ett barn ska åka med på skotern måste man vara tillräckligt stor att hålla i sig själv i handtagen alternativt runt midjan på den som kör. Man får INTE sitta framför den som kör. En snöskoter är registrerad för 2 personer, det är absolut förbjudet att sitta fler. Vi har även pulkor att hyra ut där både barn och vuxna kan sitta och på ett tryggt sätt åka med.
Vem får köra på en skotersafari?
För att köra snöskoter på en guidad tur, krävs något av följande A körkort, B körkort , traktorkörkort, AM körkort (moped klass1) eller förarbevis för snöskoter.

Karta till Stöten

Karta till Hundfjället