Sthlm 08- 655 00 85 / Sälen 0280- 200 80 bokning@moreactivities.se
RIB-båtar

RIB-båtar

RIB-charter i Stockholm

Att åka RIB-båt är en upplevelse utöver det vanliga! RIB-båtarna är byggda för att i hög fart kunna köras säkert i all typ av sjögång. Oavsett om du önskar en adrenalinfylld upplevelse, en snabb transport eller en naturupplevelse i skärgården så kan vi anpassa upplägget just efter er grupp.

More Activities är en av de största aktörerna på marknaden och vi har över 15-års erfarenhet av RIB-charter och skärgården. Detta gör att vi är en trygg leverantör som kan hantera både stora som små grupper professionellt. Något som också är mycket uppskattat hos oss är att hälften av våra förare är tjejer.

Upplev känslan av RIB-båtarna i länken här https://youtu.be/tILSW6KGT-U

Namnet RIB eller RHIB är en förkortning på ”Rigid Hull Inflatable Boat” som betyder “uppblåsbar båt med hårt skrov” på svenska. RIB-båtarna har fått det bästa av två världar i deras stabila och säkra konstruktion, utan den mjuka botten som hos andra gummibåtar.
Dom är snabba som vinden och klarar svår sjögång. Det är inte så konstigt att RIB-båtarna används flitigt av militären och kustbevakningen. På senare år har de även blivit allt populärare bland privatpersoner.

Varje RIB-båt tar som max 12 personer.

Testa själv hur kul det är att åka ribbåt med oss i Stockholm.
Boka en båttur du sent kommer att glömma!

Alla våra gäster får låna flytvästar, flytoveraller/jackor, glasögon, vantar och mössor. Ni behöver bara komma som ni är så tar vi hand om er!
Stridsbåt 90H

Stridsbåt 90H

Stridsbåt 90H i Stockholm

 

Upptäck skärgården med en annorlunda transport som få har testat förr! 90H tar er även till ställen där vanliga båtar inte kan ta i land. 

Stridsbåt 90H är en båt som byggdes för bl.a den svenska marinen under 90-talet. Det är ett grundgående fartyg vars huvudsyfte var att på ett enkelt och snabbt sätt ta sig fram och transportera soldater i trånga passager och genom floddeltan längs landets kust. Det finns flera olika varianter av den här båten, både vad gäller motorkapacitet men även storleken. Vår stridsbåt 90H ”Svartskär” är den största på alla plan.

Nu har du chansen att få uppleva just detta i Stockholms Skärgård, att få forcera skärgården med 16 ton båt i närmare 40 knop är något unikt! Vår båt är modifierad och anpassad för att just ni ska få en så behaglig upplevelse som möjligt och man kan lätt angöra en brygga eller klippa med båten. Alla turer skräddarsys efter önskemål och kan t.ex. kombineras med RIB. Fråga oss om offert / förslag! 

Då stridsbåten är grundgående kan vi angöra på de mest oväntade platserna. Hela Stockholms Skärgård är vår spelplan för båten så i princip ingen förfrågan ska vara omöjlig. Vi har även ett brett utbud av samarbetspartners så en middag i skärgården, grillkväll på kobbe eller ett minne för livet från möhippan eller svensexan är bredden av upplevelser vi kan erbjuda med en Stridsbåt 90H i Stockholms Skärgård. Självklart kan man även kombinera vår Stridsbåt 90H med våra RIB-båtar där man turas om att uppleva två helt skilda båttyper.
Vi tar upp till 12 passagerare i båten. Alla får låna flytväst och vi har även möjlighet att låna ut jackor eller overaller om vädret skulle visa sig från sin sämre sida. Man sitter mestadels inne i båten, men vid fint väder och lite lugnare körning finns ett stort däck med nedfällbara bänkar där man kan njuta av värmen och solen! Eller för all del en riktig höststorm om man så önskar.

Produktblad med priser och information Stridsbåt 90H

Skräddarsytt

Skräddarsytt

Skräddarsydda aktiviteter

Med skräddarsytt är att vi skapar aktiviteter eller upplevelser helt efter era önskemål. Att skräddarsy för oss är allt från att vi anpassar en redan befintlig aktivitet eller skapar något helt från grunden bara för er. 

Har man ett syfte eller mål man vill väva in eller vill man göra något man aldrig har gjort förut, då hjälper vi er att skapa detta. Vi har skapat aktiviteter i mer än 20 år och med vår kunskapsbank finns det lösningar på nästan allt.

Tveka inte att fråga efter något skräddarsytt, det kan vara nyckeln till ert nästa lyckade event.

Med den långa erfarenhet vi har inom More Activities så är ingenting omöjligt, det gäller bara att hitta den optimala lösningen. Med den långa erfarenheten kommer en blick för logistik och praktiska lösningar, ett måste för att skapa något skräddarsytt.

 

Allt från den lilla exklusiva gruppen som önskar det där utöver det vanliga till jättegrupper med flera tusen deltagare som vill väva in ett syfte eller mål i konferensen och aktiviteten, det är den variation vi älskar. Och vi har erfarenheten och resurserna att hantera både och!

 

Checkpoint Challenge / RIB-båt

Checkpoint Challenge / RIB-båt

Checkpoint Challenge / RIB-båt

Checkpoint Challenge/RIB är vår mycket populära RIB-båts aktivitet som är perfekt för skärgården! Varje lag får låna en surfplatta som blir lagets hjälpmedel under hela aktiviteten. Sen gäller det att samla flest poäng samtidigt som ni i hög fart navigerar i vår fantastiska skärgård. Oavsett om du har stor erfarenhet av skärgården eller inte så är detta en upplevelse utöver det vanliga!

Spelet i plattan har en karta med ett större antal checkpoints som är utplacerade runt om på ett geografiskt område i skärgården. Här gäller det att hitta checkpoints, lösa uppdrag och på så sätt samla poäng. Lagen får poäng både för avklarade uppdrag och om man navigerar till checkpoints före sina konkurrenter.

Allt styrs via GPS i plattan och lagen ser i realtid vart de andra befinner sig samt de checkpoints som är tillgängliga. Om laget har genomfört en checkpoint så försvinner den från kartan och man tar sig vidare till nästa.
En tydlig strategi i laget och samansvettsat teamwork är ett måste!

Tidsåtgång: Ca 2 timmar

Antal: Varje båt tar som max 12 personer. Minsta antal för genomförandet av denna aktivitet är två båtar.

Plats: Stockholms skärgård, Mälaren

 

Kontakta oss på 08 655 00 85 alt. bokning@moreactivities.se

Sälsafari

Sälsafari

Sälsafari i Stockholms skärgård

Följ med oss på sälsafari längst ut i Stockholms vackra skärgård där havet möter horisonten! Våra erfarna gudider tar med er till kobbarna i den yttre skärgården där chansen att få se sälar och havsörn i sin naturliga miljö är väldigt stor. En sälsafari är något du sent kommer att glömma!

Innan vi vänder in mot land så avnjuter vi vår medhavda fikakorg på en passande kobbe. Självklart kan vi servera något annat än fikakorgen efter era önskemål.

Av Sveriges tre sälarter är gråsälen den största. Hanen kan bli som mest
3 meter lång och väga upp till drygt 300 kg. Honan blir något mindre,
cirka 2 meter lång och väger upp till 200 kg. Till färgen är hanen mörkgrå, brun eller svart med ljusa fläckar, ibland flammig. Honor och ungdjur är ljusgrå med mörka fläckar, oftast med en ljusare undersida.

Gråsälen finns framför allt i Östersjön. Längs västkusten finns endast enstaka djur. Gråsälen föder sina ungar mellan februari och mars, då gärna på packisbälten. Vid brist på is väljer sälarna kobbar och skär längst ut vid havsbandet. Kutarna föds med en lång, tjock ullig päls som de fäller mellan 2-4 veckor efter födseln. Ungen diar i cirka tre veckor, under den tiden ökar den i vikt med omkring 30-40 kg. Honan däremot, som inte hinner äta under denna period, minskar i vikt med cirka 60-70 kg. Efter digivningsperioden och en ungefär en månads fasta så lämnar honan kuten, den får då klara sig själv och lära sig att jaga sin egen föda.

Gråsälen äter all slags fisk men strömming dominerar i alla åldersgrupper. Skarpsill, sik och flundror är ochså vanliga arter på menyn. En gråsäl kan bli upp till 35-40 år och honan blir oftast äldre än hanen.

Translate »