skoterturer i Stöten

I Stötens fantastiska fjällvärld finns det mycket att upptäcka. Frusna fjällbäckar som slingrar sig ned för fjällsidorna, kalfjäll och trollskog. Ett enkelt sätt för alla är att ta sig fram med en snöskoter, antingen som förare eller passagerare. Vi förser alla som behöver med varma overaller, skoterkängor, handskar och givetvis hjälm. Med en guide tar man sig säkert fram och ni får en upplevelse utöver det vanliga!

Coffe and Buns

Det här är vår mest populära tur där man tar sig upp till det vackra Närfjället och dess naturreservat. När vädret visar sig från sin bästa sida är det milsvid utsikt från toppen, en naturupplevelse utöver det vanliga. Djurlivet är rikt i området och har vi tur ser vi Kungsörnen svepa över kalfjället.

Tid: 2h
Pris: 850 kr/skoter

PDF

Mountain and Forest

När du vill uppleva lite mer av vad naturen har att erbjuda så beger vi oss ut på en lite längre tur. Vi har fina leder i två väderstreck från Stöten som tar oss ut på en tur över kala fjäll och genom vackra skogar i nationalparker. Längs vägen gör vi ett stopp och njuter av naturen samtidigt som vi serverar något varmt att dricka tillsammans med en nybakad bulle. Det kanske är precis här vi får möjligheten att se Kungsörnen svepa över fjället. För var uppmärksam, det är nu vi befinner oss i deras hem!

Tid: 3,5h
Pris: 1250 kr/skoter 

PDF

Lunch hour 

När man är i fjällen måste man njuta av en god lunch, varför inte välja att göra det uppe på fjället. Vi dukar upp ett snöbord vid er solgrop och lagar maten på plats. Njut av en härlig renskav i Pitabröd, fräscha tillbehör och kaffe efter maten. Platsen väljer vi med omsorg efter det väder som råder, men oavsett är det här en upplevelse för alla.

Tid: 3h 
Priser
Alt 1: 775 kr/person vid 2 pers/skoter,
Alt 2: 1350kr/person 1 pers/skoter

PDF

In to the wilderness

Bara 10 minuters transfer från Stöten ligger vår helt egna oas. Här erbjuder vi privata skoterleder. På det helt avskilda området slingar sig våra skoterleder genom skog och över åsar. En blandning av trollskog, öppna myrmarker och vyer över det böljande landskapet. Det här är turen där vi ska uppleva vildmarken, det är turen då vi tar oss in i djurens rike. Området är rikt på älg, fåglar och annat vilt. Chansen är stor att vi möter både älg och Kungsörn. Men det kräver att vi tar det lugnt, är vaksamma och tar den tid vi behöver. Längs vägen gör vi ett stopp vid vår lägerplats, kokar kaffe över elden och äter nybakade bullar eller grillar korv.


Tid: 2,5h

Pris: 1100 kr/skoter  

PDF

Hotdog

En klassiker när man är ute i vildmarken är att grilla korv. Den här turen är inget undantag utan vi tar oss upp på Närfjället eller ned till strandkanten vid älven med våra snöskotrar för att grilla korv. Självklart njuter vi av en kopp kaffe eller te efter korven innan vi beger oss vidare igen.


Tid: 2h

Pris: 1100 kr/skoter

PDF

Sunset exploration 

Solnedgången är magisk var man än befinner sig på jorden, men frågan är om det går att slå den upplevelsen från en fjälltopp. Det här är en tur som anpassas över säsongen men vi rekommenderar den starkt i januari eller februari. Om vädret inte är klart så är det garanterat en upplevelse för livet, att starta i ljuset och sedan under tiden mörkret faller avslutas som en helt annan upplevelse när man kör genom skogen i ljuset från skoterns lykta. Efter vägen gör vi ett stopp och bjuder på fika.

Tid: 2h
Pris: 850 kr/skoter
 

PDF

Under the Stars

Många tror att man inte kan bege sig ut på en skotertur efter att mörkret har lagt sig. Men att sakta ta sig fram genom skogen och vidare upp på fjället i skenet av lyktorna från snöskotrarna är en magisk upplevelse. Lugnet har lagt sig och man är oftast helt själv här ute i vildmarken. Då passar vi på att stanna, njuta av tystnaden och ta något varmt att dricka tillsammans med en nybakad bulle.


Tid: 2h

Pris: 700 kr/skoter

 

PDF

Scandinavian mountains 

Vår heldagstur kallar vi för Scandinavian Mountains, det gör vi av den enkla anledningen att om vädret tillåter hinner vi åka över de flesta topparna i Sälenfjällen som är en stor del av destinationen Scandinavian Mountains. Att vara ute på fjället en hel dag är en upplevelse för livet. Variationen på körningen är stor, man får uppleva all typ av vildmark och djurliv och längs vägen äter vi lunch på någon av de fjällstugor som finns. Vi rekommenderar att man är en person per skoter för en heldag, men självklart finns möjligheten att dela på en skoter för den som inte vill eller kan köra.

Tid: 7h
Priser:
2500 kr / 1 person per skoter
1650 kr / 2 personer per skoter                         

 

PDF

Skoter och Icecart

När ni söker något fartfyllt är det här den bästa kombinationen ni kan tänka er. Vi startar med våra snöskotrar i Stöten och tar oss över fjället till Icekart banan, där får ni köra ett Grand Prix och slutligen kora en vinnare. Sen tar vi oss hemåt igen över fjället med skoter, någon lite gladare än den andra bara.

Tid: 3,5 tim
Pris: 1750 kr/skoter
 

PDF

Vid samtliga skoterturer för grupper ingår lån av komplett utrustning, hjälm, overall, kängor och handskar. Turerna utgår från vårt center i Stöten. Upp till 20 personer kan köra 1 pers/skoter, därefter gäller 2 pers/skoter. Vid bokning, ange om man önskar 1 eller 2 per skoter. Som konferensgrupp åker du alltid exklusivt själva. Vid heldagtur ( turen Scandinavian mountains) tillkommer bränslekostnaden.
TIPS: Kombinera gärna skotertur med en aktivitet på fjället, kontakta oss för offert. Samtliga priser exklusive moms, 25 %.