Skoter i stöten

Åk med på en skotersafari som går på våra helt egna leder eller över Närfjällets vidder.

skoterturer i Stöten

I Stötens fantastiska fjällvärld finns det mycket att upptäcka. Frusna fjällbäckar som slingrar sig ned för fjällsidorna, kalfjäll och trollskog. Ett enkelt sätt för alla är att ta sig fram med en snöskoter, antingen som förare eller passagerare. Vi förser alla som behöver med varma overaller, skoterkängor, handskar och givetvis hjälm. Med en guide tar man sig säkert fram och ni får en upplevelse utöver det vanliga!

 

Granfjällsturen

Det här är vår mest populära tur där man tar sig upp till det vackra Närfjället och dess naturreservat. När vädret visar sig från sin bästa sida är det milsvid utsikt från toppen, en naturupplevelse utöver det vanliga. Djurlivet är rikt i området och har vi tur ser vi Kungsörnen svepa över kalfjället.

Tid: 1,5 tim.
Pris: 640 kr/skoter

 

 

Närfjället runt

Transtrandsfjällen med Närfjället i mitten erbjuder en stor variation av kalfjäll och gammal trollskog. Området som är ett naturreservat håller oss till de markerade lederna vilket ger plats till djurlivet och orörd natur. Vi tar fram genom terrängen och behagligt tempo och tar in alla upplevelser längs vägen.

Tid: 3 tim     
Pris: 1120 kr/skoter

 

Sälenfjällen

Är ni en grupp som har kört snöskoter tidigare och vill göra något nytt och annorlunda, uppleva något nytt. Då är vår guidade tur Sälenfjällen rätt val, området erbjuder hela 40 mil skoterleder plus att vi har själva ett område med privata skoterleder. Hit hittar ni bara med vår guide, och det hinner vi med under dagen.

Tid: 7 tim     
Pris: 1600 kr/skoter (max 1p per skoter, bränsle tillkommer)

 

Fikaturen

Avbryt konferensen och följ med oss upp på fjället. Men både de svenska och norska fjällen i fonden får ni njuta av en kopp kaffe och nybakade bullar. Den här turen väljer ni när ni önskar få ny energi i gruppen eller samla gänget under ert besök i Stöten. 

Tid: 2 tim            
Pris: 750 kr/skoter

Lunchturen 

Med våra snöskotrar tar vi oss ut i naturen till en lägerplats där vi tillagar en härlig lunch på vår stora Muurikka. En lunchtur där man äter ute i det fria är ett minne för livet och det vet vi efter alla år vi har tagit med gäster på det här lilla äventyret. Och det ger gruppen en ny energi, oavsett om man har varit med om det förut eller inte.

Tid: 3 tim                                   
Pris
Alt 1: 750 kr/person vid 2 pers/skoter,
Alt 2: 1300kr/person 1 pers/skoter

Under stjärnorna

Vi befinner oss på såna breddgrader där det inte är omöjligt att få uppleva norrsken, men upplevelsen att under himlens sken ta sig ut i naturen och långt från närmsta hus stanna och bara se på stjärnhimlen eller ta in lugnet och den totala tystnaden är berikande. Det här kan absolut bli höjdpunkten under ert besök i Stöten.

Tid: 1,5 tim                                   
Pris: 600 kr/skoter

Skoter och Icecart

När ni söker något fartfyllt är det här den bästa kombinationen ni kan tänka er. Vi startar med våra snöskotrar i Stöten och tar oss över fjället till Icekart banan, där får ni köra ett Grand Prix och slutligen kora en vinnare. Sen tar vi oss hemåt igen över fjället med skoter, någon lite gladare än den andra bara.

Tid: 3,5 tim                                  
Pris: 1750 kr/skoter

 

 

Vid samtliga skoterturer för grupper ingår lån av komplett utrustning, hjälm, overall, kängor och handskar. Turerna utgår från vårt center i Stöten. Upp till 20 personer kan köra 1 pers/skoter, därefter gäller 2 pers/skoter. Vid bokning, ange om man önskar 1 eller 2 per skoter. Som konferensgrupp åker du alltid exklusivt själva.

Vid heldagstur (turen Sälenfjällen) tillkommer bränslekostnaden. TIPS: Kombinera gärna skotertur med en aktivitet på fjället, kontakta oss för offert. Samtliga priser exklusive moms, 25 %.