unika naturupplevelser på snöskoter

Upptäck Sälenfjällen från nya vidder!
More Activities driver två aktivitetscenter i Sälen- ett mitt i Stöten och ett vid Hundfjället, bara någon kilometer från den nya flygplatsen.
Med egen arrenderad mark tar vi med er på privata leder som slingrar sig genom vildmarken.

Vi erbjuder olika upplevelser på snöskoter samt anordnar utmanande och roliga aktiviteter för grupper och företag både inom- och utomhus!

Coffee and Buns

Det här är vår mest populära tur där man tar sig upp till det vackra Närfjället och dess naturreservat. När vädret visar sig från sin bästa sida är det milsvid utsikt från toppen, en naturupplevelse utöver det vanliga. Djurlivet är rikt i området och har vi tur ser vi Kungsörnen svepa över kalfjället.

Tid: 2 h
Pris: 900 kr/ skoter

PDF

Mountain and Forest

När du vill uppleva lite mer av vad naturen har att erbjuda så beger vi oss ut på en lite längre tur. Vi har fina leder i två väderstreck från Stöten som tar oss på en tur över kala fjäll och genom vackra skogar i nationalparker. Längs vägen gör vi ett stopp och njuter av naturen samtidigt som vi serverar något varmt att dricka tillsammans med en nybakad bulle. Var uppmärksam, nu vi befinner oss i djurens hem!

Tid: 3,5 h
Pris: 1350 kr/ skoter 

PDF

Into the Wilderness

Bara 10 minuters transfer från Stöten ligger vår helt egna oas med privata skoterleder!
På det helt avskilda området slingar sig våra skoterleder genom skog och över åsar. En blandning av trollskog, öppna myrmarker och vyer över det böljande landskapet. Det här är turen där vi ska uppleva vildmarken, det är turen då vi tar oss in i djurens rike. Området är rikt vilt och chansen är stor att vi möter både älg och kungsörn. Men det kräver att vi tar det lugnt, är vaksamma och tar den tid vi behöver. Längs vägen gör vi ett stopp vid vår lägerplats, kokar kaffe över elden och äter nybakade bullar eller grillar korv.


Tid: 2,5 h

Pris: 1175 kr/ skoter  

PDF

Lunch Hour

När man är i fjällen måste man njuta av en god lunch, varför inte välja att göra det uppe på fjället?
Vi dukar upp ett snöbord vid er solgrop och lagar maten på plats. Njut av en härlig renskav i Pitabröd, fräscha tillbehör och kaffe efter maten. Platsen väljer vi med omsorg efter det väder som råder, men oavsett är det här en upplevelse för alla.

Tid: 3 h 

Priser:
Alt. 1: 850 kr/ person vid 2 personer per skoter
Alt. 2: 1400 kr/ person 1 person per skoter

PDF

Scandinavian Mountains

Vår heldagstur kallar vi för Scandinavian Mountains. Detta gör vi av den enkla anledningen att om vädret tillåter hinner vi åka över de flesta topparna i Sälenfjällen, som är en stor del av destinationen Scandinavian Mountains. Att vara ute på fjället en hel dag är en upplevelse för livet!
Variationen på körningen är stor, vi får uppleva all typ av vildmark och djurliv och längs vägen äter vi lunch på någon av de fjällstugor som finns. Vi rekommenderar att man är en person per skoter för en heldag, men självklart finns möjligheten att dela på en skoter för den som inte vill eller kan köra.

Tid: 7 h
Priser:
Alt. 1: 2700 kr/ person vid 1 person per skoter
Alt. 2: 1850 kr/ person vid 2 personer per skoter

PDF

Under the Stars

Många tror att man inte kan bege sig ut på en skotertur efter att mörkret har lagt sig.
Men att sakta ta sig fram genom skogen och vidare upp på fjället i skenet av lyktorna från snöskotrarna och månens ljus är en magisk upplevelse. Lugnet har lagt sig och man är oftast helt själv här ute i vildmarken. Då passar vi på att stanna, njuta av tystnaden och ta något varmt att dricka tillsammans med en nybakad bulle under bar himmel.


Tid: 2 h

Pris: 900 kr/ skoter

PDF

Sunset Exploration

Solnedgången är magisk var man än befinner sig på jorden, men frågan är om det går att slå den upplevelsen från en fjälltopp. Det här är en tur som anpassas över säsongen men vi rekommenderar den starkt i januari eller februari. Även om vädret inte är klart så är det garanterat en upplevelse för livet! Vi startar en tur i ljuset och låter sedan mörkret falla på- en helt annan upplevelse och tur visar sig när vi kör genom skogen i ljuset från skoterns lykta. Under turen gör vi ett stopp och bjuder på fika!


Tid: 2 h
Pris: 900 kr/ skoter

PDF

Snowmobile and Icecart

När ni söker något fartfyllt är det här den bästa kombinationen ni kan tänka er!
Vi startar dagen med våra snöskotrar i Stöten och tar oss över fjället till Icecart-banan. Där får ni köra ett Grand Prix och slutligen kora en vinnare! Vi tar oss sedan hemåt igen över fjället med skotrarna, någon lite gladare än den andra bara…

Tid: 3,5 h
Pris: 1950 kr/ skoter

Hot Dog

En klassiker när man är ute i vildmarken är att grilla korv. Den här turen är inget undantag utan vi tar oss upp på Närfjället eller ned till strandkanten vid älven med våra snöskotrar för att grilla korv. Självklart njuter vi av en kopp kaffe eller te efter korven innan vi beger oss vidare igen.


Tid: 2h

Pris: 1175 kr/skoter

PDF