Guidad skotersafari

Guidad skotersafari

Guidad skotersafari i sälen

Följ med på en guidad skotertur och upplev fjället med snöskoter! Vi åker på våra egna skoterleder för en mycket rolig och bekväm åkning. Mest populär är vildmarksturen till norska gränsen. Har vi tur kan vi få se skogsfåglar och älgar. Under turen stannar vi på myren, denna är stor som 5 fotbollsplaner. På myren har vi även friåkning. Det finns overall, kängor, handskar och hjälm att låna för de som önskar. Minsta storleken är vuxen/small.

Våra guidade skoterturer är 2h.
Ons – Sön
Kl 10:00 – 12:00 & 14:00 – 16:00

Priser på Skotersafari:
2h skotersafari 950kr,  passagerare 350kr

Pulka finns att hyra till dessa turen för 200kr, det rymms 1 vuxen och 1 barn (2 små).
Det finns overall, kängor, handskar och hjälm att låna för de som önskar.

För att köra snöskoter på en guidad tur, krävs något av följande A körkort, B körkort , traktorkörkort, Am körkort (moped klass1) eller förarbevis för snöskoter.

Karta till vår skoteruthyrning med egna skoteleder i Sälen ( 5min från Hundfjället)

Skoteruthyrning i Sälen

Skoteruthyrning i Sälen

hyr snöskoter i sälen

Vi har öppet ons – sön (Jul/Nyår och Sportlovsveckorna 7, 8, 9 har vi öppet varje dag)

Vill du hyra skoter i Sälen? More Activities erbjuder skoteruthyrning och skotersafari med åkning utöver det vanliga! Följ med på våra privata skoterleder som sträcker sig ända från Sälen upp till den norska gränsen. En helt fantastisk upplevelse! Turen går i vackert naturlandskap som är perfekt oavsett väder. Alla våra leder bjuder på härlig fjällnatur och vackra utsiktsplatser. Här finns även möjlighet att testa på vad maskinerna går för på stora friåkningsytor längs leden. När du hyr skoter hos oss så har du närmare 40 mil av leder att välja mellan.

Föraren måste ha B-körkort utfärdat innan 2000-01-01 eller förarbevis för snöskoter! Har du ett körkort utfärdat efter 2000-01-01 går det utmärkt att åka med på våra guidade turer.
Som utländsk förare (inom EES*) har du rätt att köra snöskoter i Sverige om du har rätten i ditt hemland. Om du inte kan visa det eller om du kommer från ett land utom EES är den enda möjligheten att ingå i en guidad grupp inom turistnäringen eller att du har ett svenskt förarbevis.
*EES-länder är medlemsländerna i EU, samt Norge, Island och Liechtenstein.

För Norska förare gäller följande: Från 1/7 2006 ska man ha ett körkort i klass S för att få köra snöskoter. Minsta ålder är 16 år, men till dess att man fyller 18 år får man bara köra klass 1-snöskoter (en snöskoter där förhållandet mellan motoreffekt och vikt är högst 0,20 kW/kg). De som har körkort i klasserna A, A1, B, S och T som är från före 1/7 2006 får fortsätta att köra snöskoter.

För Finländska förare gäller följande: En person som fyllt 15 år får köra snöskoter i terräng. Föraren måste inneha ett körkort i minst klass T på officiella snöskoterleder, vid körning på väg eller när en väg korsas.

Dessa priser gäller för privatpersoner. För exklusiva safaris samt uthyrning för företagsgrupper, kontakta oss för priser. Betalning sker på plats med kort eller kontant. Priserna är ink moms.

Heldag 09:00 – 17:30
2500 kr/skoter + bränsle (inkl 10mil därefter tillkommer 50kr/mil)
Pulka
300kr passar för 1 vuxen + 1 barn (2 små)

Samtliga skotrar är Artic Cat Pantera 3000

Karta till skoteruthyrningen i Sälen (5 min från Hundfjället)

Skoteruthyrningen