Körslaget

Körslaget

Körslaget

Spexa till årets konferensmiddag med uppträdanden som sent kommer att glömmas!

Varje lag får en helt egen körledare och coach som kommer leda laget genom den här uppgiften. Med ett förutbestämt tema och låt ska lagen öva in sitt nummer. Att sjunga i kör och framförallt att tävla innebär att många pusselbitar ska falla på plats för att ge ett intryck för livet till åskådarna. De som inte känner för att sjunga kan såklart bidra på något annat sätt, t.ex. sätta koreografin till showen. Efter en timmes träning är det dags för framträdanden som, lite beroende på lokalen, kan passa utmärkt som middagsunderhållning! 

 

Konsten

Konsten

Konsten

Med penseln i handen utmanas gruppen i Konsten att måla en tavla. Perfekt aktivitet för att väva in ett syfte eller ett tema i konferensen eller kickoffen! 

Gruppen delas i lag som får i uppdrag att måla en tavla enligt ett förutbestämt tema. Det gäller för lagen att dels tolka temat och sedan på bästa möjliga sätt förmedla detta genom sin målning. Att måla tillsammans är en uppgift som utvecklar lagets kommunikation såväl som förmågan att skapa någonting tillsammans. När tavlorna är klara ställs de upp för en vernissage då lagen får titta på varandras mästerverk och rösta fram en vinnare för dagen! 

 

Mordgåtor

Mordgåtor

Mordgåtor

En riktig stämningshöjare där alla deltagare tilldelas en roll i skådespelet. Vem kan lista ut mördaren?

Vi kommer som spelledare och sköter allt från inbjudan till gåtans lösning. Skådespeleriet sköter gästerna själva. Det unika med våra mordgåtor är att det är deltagarna/gästerna själva som är skådespelare. Deltagarna interagerar alltså inte med professionella skådespelare utan sköter hela skådespelet helt på egen hand! Alla kan på sin egen nivå spela ut sin karaktär och mycket skratt och spänning utlovas.

Börja med att bestämma ett tema för er fest. Ni ser våra teman här intill.
När ni bestämt tema behöver vi en mail-lista samt lite annan information
från er. Vi fördelar alla roller och skickar ut inbjudan, roll-lista samt rollbeskrivning till var och en av deltagarna. Detta sker ca 7-10 dagar innan festdagen och det är nu festen börjar!
Nu börjar snacket på fikarasterna – Vem är osams med vem? Vem flirtar med vem? Vem kan man lita på?
På festdagen sluter gästerna upp iklädda den roll de blivit tilldelade. Väl på plats får samtliga deltagare sin namnetikett och ett manus att följa. Nu börjar spelet. Här går alla all-in i sina roller! Under stor dramatik flyter spelet på och de mest oväntade incidenter inträffar. Mot slutet löses gåtan med hjälp av ledtrådar.
Bästa utklädnad, bästa skådespelare och de som löser gåtan erhåller fina diplom. En rolig och annorlunda aktivitet som pågår under hela middagen.

Mord på slottet:
Greve Gyllenstierna har bjudit alla – även tjänstefolket till fest. Här deltar självaste Greven och Grevinnan, likväl som Butlern, kökspersonalen, städpersonalen och advokaten. Ikväll vill Greven att alla intriger och bråk sopas under mattan. Men festen blir inte riktigt som stackars Greven tänkt. Heta intriger, kärleksaffärer och svartsjukedraman blossar upp och kvällen slutar i ond bråd död… Men vem är mördare? Är det du?

Maffiamordet:
Det är ikväll det händer! Alla kända maffiosos ska samlas till fest! Här deltar Maffiabossen och hans blida hustru, älskarinnor, kumpaner och fiender! Kvällen är fylld av intriger, svartsjuka, falskt spel och ond bråd död…
Men vem är mördare? Är det du?

Mordnatt råder: (jultema)
Om ni inte visste att det vimlar av intriger, kärleksaffärer, falskt spel – ja, till och med ond bråd död i tomtarnas värld, kommer ni att bli varse det efter denna dramatiska fest. Snälla Tomtefar har bjudit in sina nära och kära till fest. Alla är bjudna – till och med tjänstefolket. Här deltar allt – till och med renstallspersonalen. Men kvällen blir inte som käre Tomtefar tänkt sig…Den slutar nämligen i ond bråd död… Men vem är mördare? Är det du?

 

Filmskaparna

Filmskaparna

Filmskaparna

Vem har inte drömt om att få vara den där stjärnan framför kameralinsen och briljera med sin talang?
Nu har ni chansen att få leva ut era drömmar och från grunden få skapa en helt egen film! Det man dock kommer upptäcka längs vägen är allt arbete som ligger bakom en bra film. Gruppen delas i lag som får i uppdrag att skriva ett manus, planera och sen spela in en kortfilm. Ni får själva välja om ni vill göra filmen utifrån ett förutbestämt tema eller som en reklamfilm. Aktiviteten ställer stora krav på samarbete och kreativitet men ger er också roliga minnen att spara från konferensen. 

 

Tidsåtgång: 2-3 timmar.

Antal: 20 – 300 personer.

Plats: Aktiviteten kan genomföras både inomhus och utomhus. Redigering sker inomhus.

 

Curling

Curling

Curling på konstmatta

En social och trevlig aktivitet som trots sitt lugna tempo ändå har ett tävlingsmoment. Curling passar alla!  Gruppen delas in i lag som tävlar mot varandra på banan / banorna. Matcherna blir korta och intensiva för att hålla stämningen uppe och för att det ska vara spännande även för de som för en kort stund är publik. Vår curling körs på specialmattor med ”stenar” som är vaxade för att ge det bästa glidet, men även för att ge en så realistisk känsla som möjligt. Curling är mycket uppskattat och alla kan delta, kombinera gärna med något gott att dricka till, samt lite tilltugg.

 

Tidsåtgång: 1-3 timmar.
Antal: 8-50 personer.
Plats: Aktiviteten kan genomföras både inomhus och utomhus.