Våra cyklar & hur du bokar dem

Vi har bara toppmoderna, sprillans nya mountainbikes i vår uthyrning! Läs mer om dem lite längre ned på sidan. Knappen ”Boka nu” tar dig till onlinebokningen där du kan paxa din cykel redan idag! Du kan förboka din cykel online fram till 22.00 dagen innan.

Vi har även ”Drop-In” där du samma dag som du vill cykla kan hyra en cykel antingen hel- eller halvdag om lediga cyklar finns. Halvdag går inte att boka online. För att boka en drop-in tid kommer du antingen förbi uthyrningen i Rörbäcksnäs, skickar oss ett mail eller slår oss en signal. Vid  andra frågor eller funderingar, eller om ni vill ha hjälp med er bokning så kan ni kontakta oss på bokning@moreactivities.se eller 0280-200 80. Telefontid: 10-17. Välkomna!

information cyklar

På riktigt bra leder ska man även cykla riktigt bra cyklar. I listan nedan kan ni läsa om de olika cyklarna vi erbjuder. Läs på om de olika modellerna och se vilken som passar ert äventyr och cykling bäst. Vissa modeller finns även i olika storlekar och det finns då en storleksguide som hjälp vid bokningen.

TREK TOP FUEL 7 SX
Heldämpade Trek Top Fuel 7 SX kombinerar hastigheten hos en XC-cykel med en terrängcykels djärva attityd. En smidig hoj med en imponerande robust aluminiumram som bjuder på seriöst rolig cykling. En kvick MTB som fixar de mesta, den är sannerligen effektiv men den är samtidigt fullt kapabel att ge sig i kast med riktigt häftiga grejer. Kortfattat kan den beskrivas som en lätt och välbalanserad XC-hoj som är skapad för höga hastigheter, men den upplevs faktiskt lika kapabel och förlåtande som en mer traditionell heldämpad stigcykel.
SUPERIOR XF 919
Heldämpad MTB med solid racekänsla perfekt för Rörbäcksnäs roliga stigar så är Superior XF 919 ett perfekt val. Modellen är välutrustad och har massor av teknologi som är hämtad direkt Superior´s övre hyllor.

Heldämpad ram som levererar 120 mm slaglängd både fram- och baktill. Den rätta farten uppnås med hjälp av lättrullande 29-tummare och självklart ligger hydrauliska skivbromsar med på utrustningslistan, vilket ser till att du alltid har maximal bromsförmåga på plats… oavsett väderförhållande, underlag eller temperatur.

SUPERIOR XP 939
En riktigt vass hardtail med en föredömligt okomplicerad konstruktion som alltid ställer upp och den passar perfekt för dig som kanske inte har cyklat så mycket tidigare men passar även den vane cyklisten som gillar lite ”old school” på Rörbäcksnäs slingrande stigar. Här kommer du utan problem att kunna briljera på allt från plana grusvägar till lite mer teknisk skogscykling som Sälenfjällen och Rörbäcksnäs bjuder på. Den här modellen passar även barn och ungdomar som har passerat en längd av 150 cm, då har de något att köra ifrån mamma eller pappa på. Garanterat!
ROCK MACHINE JUNIORCYKEL BLIZZ 24 HD
Temperamentsfulla Rock Machine Blizz 24 HD är den perfekt hojen för kräsna juniorer som vill ha maximalt med skoj och vägrar låta mamma eller pappa ligga först i spåret. En underhållande MTB med robusta 24-tummare och kraftfulla skivbromsar som aldrig backar för en utmaning. Det spelar ingen roll om du föredrar att flyga fram på tekniska XC-slingor, förolämpa knepiga skogsrepor eller droppa ner för hissnande avgrunder som ni hittar i skogen, den levererar pålitlig prestanda överallt!
SUPERIOR TEAM 20
Superior Team 20 är en riktigt vass liten MTB med hydrauliska skivbromsar som älskar höga farter och som aldrig backar för nya utmaningar. När klättringarna blir lite tuffare kommer räddningen att vara cykelns imponerande låga vikt (hela paketet väger in på låga 7,9 kg) vilket tillsammans med en modern utväxling ser till att cykeln lever upp till dom högt ställda förväntningarna, även i dom riktigt tuffa uppförsbackarna.

Ju snabbare det går, ju högre krav ställs det på bromsarna. Just därför är Superior Team 20 utrustad med effektiva hydrauliska skivbromsar med lättmanövrerade reglage , vilket ser till att du som förälder kan vara helt säker på att maximal bromsförmåga alltid finns på plats, oavsett fart, underlag eller väderförhållande.