hyr snöskoter i sälen

Vi har öppet ons – sön (Jul/Nyår och Sportlovsveckorna 7, 8, 9 har vi öppet varje dag)

Vill du hyra skoter i Sälen? More Activities erbjuder skoteruthyrning och skotersafari med åkning utöver det vanliga! Följ med på våra privata skoterleder som sträcker sig ända från Sälen upp till den norska gränsen. En helt fantastisk upplevelse! Turen går i vackert naturlandskap som är perfekt oavsett väder. Alla våra leder bjuder på härlig fjällnatur och vackra utsiktsplatser. Här finns även möjlighet att testa på vad maskinerna går för på stora friåkningsytor längs leden. När du hyr skoter hos oss så har du närmare 40 mil av leder att välja mellan.

Föraren måste ha B-körkort utfärdat innan 2000-01-01 eller förarbevis för snöskoter! Har du ett körkort utfärdat efter 2000-01-01 går det utmärkt att åka med på våra guidade turer.
Som utländsk förare (inom EES*) har du rätt att köra snöskoter i Sverige om du har rätten i ditt hemland. Om du inte kan visa det eller om du kommer från ett land utom EES är den enda möjligheten att ingå i en guidad grupp inom turistnäringen eller att du har ett svenskt förarbevis.
*EES-länder är medlemsländerna i EU, samt Norge, Island och Liechtenstein.

För Norska förare gäller följande: Från 1/7 2006 ska man ha ett körkort i klass S för att få köra snöskoter. Minsta ålder är 16 år, men till dess att man fyller 18 år får man bara köra klass 1-snöskoter (en snöskoter där förhållandet mellan motoreffekt och vikt är högst 0,20 kW/kg). De som har körkort i klasserna A, A1, B, S och T som är från före 1/7 2006 får fortsätta att köra snöskoter.

För Finländska förare gäller följande: En person som fyllt 15 år får köra snöskoter i terräng. Föraren måste inneha ett körkort i minst klass T på officiella snöskoterleder, vid körning på väg eller när en väg korsas.

Dessa priser gäller för privatpersoner. För exklusiva safaris samt uthyrning för företagsgrupper, kontakta oss för priser. Betalning sker på plats med kort eller kontant. Priserna är ink moms.

Heldag 09:00 – 17:30
2500 kr/skoter + bränsle (inkl 10mil därefter tillkommer 50kr/mil)
Pulka
300kr passar för 1 vuxen + 1 barn (2 små)

Samtliga skotrar är Artic Cat Pantera 3000

Karta till skoteruthyrningen i Sälen (5 min från Hundfjället)

Skoteruthyrningen