Skoter för grupp och konferens

Vi erbjuder skoteruthyrning och skotersafari utöver det vanliga! Följ med på en unik naturupplevelse när ni åker på våra privata skoterleder som sträcker sig ända till den norska gränsen.

Turen går i vackert naturlandskap som är perfekt oavsett väder. Alla våra leder erbjuder härlig fjällnatur och vackra utsiktsplatser. Här finns det även möjlighet för den som önskar, att testa på vad maskinerna går för på stora friåkningsytor längs med leden. När du hyr skoter hos oss har du närmare 40 mil av olika skoterleder att välja mellan.

Föraren måste ha B-körkort utfärdat innan 2000-01-01 eller förarbevis för snöskoter! Har du ett körkort utfärdat efter 2000-01-01 går det utmärkt att åka med på våra guidade turer.
Som utländsk förare (inom EES*) har du rätt att köra snöskoter i Sverige om du har rätten i ditt hemland. Om du inte kan visa det eller om du kommer från ett land utom EES är den enda möjligheten att ingå i en guidad grupp inom turistnäringen eller att du har ett svenskt förarbevis.
*EES-länder är medlemsländerna i EU, samt Norge, Island och Liechtenstein.

För Norska förare gäller följande: Från 1/7 2006 ska man ha ett körkort i klass S för att få köra snöskoter. Minsta ålder är 16 år, men till dess att man fyller 18 år får man bara köra klass 1-snöskoter (en snöskoter där förhållandet mellan motoreffekt och vikt är högst 0,20 kW/kg). De som har körkort i klasserna A, A1, B, S och T som är från före 1/7 2006 får fortsätta att köra snöskoter.

För Finländska förare gäller följande: En person som fyllt 15 år får köra snöskoter i terräng. Föraren måste inneha ett körkort i minst klass T på officiella snöskoterleder, vid körning på väg eller när en väg korsas.

Ring oss på 0280 – 200 80 / bokning@moreactivities.se

 

Karta till skoteruthyrningen

Karta till skoteruthyrningen i Sälen