Kajak & SUP-uthyrning

Vid Breviksbadet i Åkersberga har du möjlighet att hyra kajaker eller Stand Up Paddleboard’s av More Activities! Breviksbadet är en perfekt startpunkt för både kortare paddelturer och heldagsupplevelser. Som nybörjare eller familj kan nu paddla i det vackra närområdet och den mer erfarne paddlaren har skärgårdsöar på en paddellängds avstånd!
Vi har 10 st tvåmanskajaker, 1 st enmanskajak och 2 st SUP:ar för uthyrning. Se villkor för uthyrning nedan under “FAQ Kajak”. 

MER INFORMATION KOMMER NÄR ÖPPNINGSDATUM ÄR KLART

 

Kontakta oss vid frågor och funderingar!

8 + 8 =

FAQ Kajak

Vilken sorts kajak hyr jag?

De kajaker vi har tillgängliga för uthyrning är K2:or eller såkallade tvåmanskajaker av havskajaksstuk. Det går dock utmärkt att paddla dem även på egen hand! Från den bakre sittbrunnen styr man rodret och har därifrån bra manövreringsförmåga.

Kajakerna är lättpaddlade och stabila med två stora sittbrunnar. Båda sittbrunnarna har mycket bekväma och mjuka sitsar med justerbara ryggstöd.

Två stora packutrymmen finns och lättillgängliga nätfickor för förvaring av mindre saker!

Vilken utrustning ingår?

När du hyr kajak av oss ingår karta, flytväst, kapell och paddel- och självklart kajaken! Vi kräver att flytvästen är på under tiden ni paddlar- både stora och små.

Vi hjälper till att hitta utrustning som passar, har en säkerhetsgenomgång samt går igenom rutter och kajaken. Sedan vinkar vi av dig när du paddlar iväg på ditt äventyr!

Vem får hyra och paddla?

Nybörjare eller van paddlare, vilket som går bra! När du hyr kajak hos oss ser våra erfarna uthyrare och guider till att du ger dig ut så ett säkert äventyr, med rätt utrustning och på rätt tur. Ett krav är däremot att du är simkunnig.

Vi erbjuder även guidade turer som passar både nybörjaren och entusiasten!

Hyra egen kajak får man göra från det att man är 18 år.

Paddla med barn?

Våra kajaker har ingen mittsittbrunn. De två vanliga sittbrunnarna är dock stora och mycket vana paddlare kan ta med ett mindre barn i famnen i ena sittbrunnen, medan den andre paddlar.

För de lite äldre, självsäkra barnen gäller att de passar storleksmässigt och viktmässigt i våra flytvästar samt att de paddlar tillsammans med en vuxen. Är man under 18 år får man paddla i målsmans sällskap.

Tänk på att all paddling sker på egen risk.

Kan man hyra handdukar?

Självklart kan vi ordna handdukar. Priset är 20kr/st för att låna.

Viktigt att tänka på!

Att paddla kajak kan vara jobbigare än man tror! Därför har vi samlat lite tips du kan ta med er inför turen.

-Ta med ordentligt med vätska och fyll på med energi! Matsäck slår aldrig fel- en chokladkaka eller smörgås i kajaken smakar riktigt gott. Finns att köpa på vår mack vid uthyrningen.

-Klä dig i sköna och oömma kläder som passar för rådande väder och gärna ett ombyte ifall att du blir blöt! Solskydd kan vara bra att ha med en solig dag.

-Paddla inte för långt! Alla som är med på turen ska orka både fram och tillbaka. Hinn hem i god form och i tid.

-Ta hänsyn till vinden! Energin kan snabbt ta slut så se till att ha vinden i ryggen på vägen hem för att göra paddlingen tillbaka säker.

-Håll koll på vart ni paddlar! Kartor finns att ta med. Vi vill inte att ni paddlar vilse och skulle något hända kan vi hjälpa till snabbt om vi vet var ni är.

-All paddling sker på egen risk.

Villkor för uthyrning!
• Vi kräver att både vuxna och barn bär flytväst och följer de trafik/sjöregler som råder.
• Skadad eller förlorad utrustning ska anmälas till personal på More Activities kajakuthyrning och ersättas till självkostnadspris.
• All paddling och aktivitet i samband med uthyrningen sker på egen risk.
• Var beredd på att visa legitimation vid all typ av uthyrning.
• Genom att du godkänner dessa köpvillkor uppstår ett bindande avtal. Vid mottagen bokning skickas automatiskt en bokningsbekräftelse per e-post.
• I övrigt gäller distanshandelslagen.
• I enlighet med dataskyddslagen måste du godkänna att vi registrerar dina uppgifter. Du har rätt att få uppgifterna raderade.
• Vi följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer vid eventuell tvist.
• Du godkänner att vi skickar dig e-post med bokningsbekräftelse och uppföljningsmail.