Via Ferrata, Dannemora

Följ med på ett historisk äventyr i underjorden! På guidad tur ner i Dannemora gruva bjuds du på en kulturhistorisk lektion och ett hisnande äventyr över, runt och i gruvschakten som är flera hundratals meter djupa. Med sele pannlampa och hjälm går vi en via Ferrata ner i djupet!

Själva ordet ”via ferrata” kommer från italienskan och betyder bokstavligen ”via vajer”. En via ferrata är en klättringsled som är utrustad med fasta säkerhetsanordningar på klippan för att hjälpa klättrare att ta sig fram säkert. Det kan vara stegjärn, vajrar och broar som är fastsatta i berget och som klättrare kan greppa och stå på. Klättringen är enkel och rolig och kräver inga förkunskaper.
 

Tidsåtgång: 3 h
Pris: 795 kr

Turen är bokningsbar online fram till 48 h innan turens avgång. Därefter måste ni kontakta oss direkt för information om tillgänglighet.

Upplevelsen kräver normal kondition. Vi avråder personer med hjärt-/kärlsjukdomar, epilepsi eller andra sjukdomar som kan ha den uppenbar negativ effekt i sammanhanget. Vid frågor eller funderingar- kontakta oss!

Minimilängd 140cm.
Maxvikt 110 kg, minimum 45 kg

Bekväma och oömma kläder efter väder, gärna ett förstärkningsplagg. Gruvan håller en temperatur om ca 4 grader året om.
All nödvändig klättringsutrustning finns till låns, handskar finns att köpa.

Klättringen kräver inga förkunskaper och vi håller en säkerhetsgenomgång på plats innan vi går ned i gruvan. Alla guider är utbildade, mycket erfarna och kunniga. Turens deltagare signerar deltagarvillkor och dessa är man välkommen att ta del av innan man bokar sin upplevelse. 

Barn under 16 år kan följa med på våra turer förutsatt att de uppfyller kraven (min. 140 cm och 45 kg) och känner sig trygga inför upplevelsen. Kontakta oss vid bokning.

Du kan boka ditt äventyr direkt här! Bokar du din upplevelse online betalar du smidigt på hemsidan, vilket vi rekommenderar.
Du kan även kontakta oss på bokning@moreactivities.se för att göra din bokning, och då kan du antingen betala i förskott, eller på plats med Swish eller kort, även American Express. Vi har ingen kontanthantering på våra aktiviteter.