Nyhet! Over and out

Nyhet! Over and out

Over and Out

Ett spännande spel där alla kan vara med och bidra på olika sätt. Over and Out testar teamets kommunikationsförmåga och kräver en hel del strategiskt tänk. Tydlighet i kommunikation är något som alla team strävar efter för att nå bra resultat. Over and Out visar tydligt varför detta är så viktigt – och varför alla teamets medlemmar behövs lika mycket för att uppdragen ska bli korrekt genomförda. I detta spel delas gruppen i lag som internt bestämmer vilka som ska vara ute och genomföra uppdrag, vilka som stannar i sk. ”Base camp” och hjälper sina lagmedlemmar att hitta uppdragen och genomföra dessa på rätt sätt. Kommunikationen sker via Walkie Talkies men utöver dessa får lagen även använda sig av GPS-styrda surfplattor till navigeringen.  Over and Out passar bra till alla miljöer.

Kontakta oss på 08 655 00 85  bokning@moreactivities.se

RIB-båtar

RIB-båtar

RIB-charter i Stockholm

Att åka RIB-båt är en upplevelse utöver det vanliga! RIB-båtarna är byggda för att i hög fart kunna köras säkert i all typ av sjögång. Oavsett om du önskar en adrenalinfylld upplevelse, en snabb transport eller en naturupplevelse i skärgården så kan vi anpassa upplägget just efter er grupp.

More Activities är en av de största aktörerna på marknaden och vi har över 15-års erfarenhet av RIB-charter och skärgården. Detta gör att vi är en trygg leverantör som kan hantera både stora som små grupper professionellt. Något som också är mycket uppskattat hos oss är att hälften av våra förare är tjejer. 

Upplev känslan av RIB-båtarna i länken här https://youtu.be/tILSW6KGT-U

Namnet RIB eller RHIB är en förkortning på ”Rigid Hull Inflatable Boat” som betyder ”uppblåsbar båt med hårt skrov” på svenska. RIB-båtarna har fått det bästa av två världar i deras stabila och säkra konstruktion, utan den mjuka botten som hos andra gummibåtar.
Dom är snabba som vinden och klarar svår sjögång. Det är inte så konstigt att RIB-båtarna används flitigt av militären och kustbevakningen. På senare år har de även blivit allt populärare bland privatpersoner.

Varje RIB-båt tar som max 12 personer. 

Testa själv hur kul det är att åka ribbåt med oss i Stockholm.
Boka en båttur du sent kommer att glömma!

Alla våra gäster får låna flytvästar, flytoveraller/jackor, glasögon, vantar och mössor. Ni behöver bara komma som ni är så tar vi hand om er!

Kontakta oss på 08 655 00 85 / bokning@moreactivities.se

Sälsafari

Sälsafari

Sälsafari i Stockholms skärgård

Följ med oss på sälsafari längst ut i Stockholms vackra skärgård där havet möter horisonten! Våra erfarna gudider tar med er till kobbarna i den yttre skärgården där chansen att få se sälar och havsörn i sin naturliga miljö är väldigt stor. En sälsafari är något du sent kommer att glömma!

Innan vi vänder in mot land så avnjuter vi vår medhavda fikakorg på en passande kobbe. Självklart kan vi servera något annat än fikakorgen efter era önskemål.

Av Sveriges tre sälarter är gråsälen den största. Hanen kan bli som mest
3 meter lång och väga upp till drygt 300 kg. Honan blir något mindre,
cirka 2 meter lång och väger upp till 200 kg. Till färgen är hanen mörkgrå, brun eller svart med ljusa fläckar, ibland flammig. Honor och ungdjur är ljusgrå med mörka fläckar, oftast med en ljusare undersida.

Gråsälen finns framför allt i Östersjön. Längs västkusten finns endast enstaka djur. Gråsälen föder sina ungar mellan februari och mars, då gärna på packisbälten. Vid brist på is väljer sälarna kobbar och skär längst ut vid havsbandet. Kutarna föds med en lång, tjock ullig päls som de fäller mellan 2-4 veckor efter födseln. Ungen diar i cirka tre veckor, under den tiden ökar den i vikt med omkring 30-40 kg. Honan däremot, som inte hinner äta under denna period, minskar i vikt med cirka 60-70 kg. Efter digivningsperioden och en ungefär en månads fasta så lämnar honan kuten, den får då klara sig själv och lära sig att jaga sin egen föda.

Gråsälen äter all slags fisk men strömming dominerar i alla åldersgrupper. Skarpsill, sik och flundror är ochså vanliga arter på menyn. En gråsäl kan bli upp till 35-40 år och honan blir oftast äldre än hanen.

Kontakta oss på 08 655 00 85 bokning@moreactivities.se

Translate »